La vida en els pobles

La vida en els pobles

Notapor admin » Mié, 20 Feb 2013, 08:19

La gent gran encara recorda la vida en un poble o ciutat, on era possible poder-hi viure i treballar sense tenir de desplaçar-se. Les sirenes de les fàbriques servien per senyalar les entrades a la feina. Potser el més significatiu era la manca d’atur i l’existència de pluri-ocupació. Tothom tenia la possibilitat de treballar, tot i que amb el temps tot això va canviar i avui s’ha acabat, ja no hi ha fàbriques, totes elles han tingut que tancar. Els municipis s’han convertit en ciutats dormitoris, amb un atur que afecta a una quarta part dels assalariats.

Els actuals sistemes de producció basats en la competitivitat, no serveixen per donar feina a tota la població. Si continuem mantenint-los, mai més hi haurà feina per a tothom, al convertir-se l’atur en una qüestió estructural. Quin sentit té comprar productes xinesos, precisament per que són barats, quan si els féssim nosaltres mateixos seria possible suprimir l’atur?

L’autosuficiència territorial suposa un retorn a la vida en els pobles o ciutats, creant entorns amigables que facin la vida més simple. Requereix la creació d’una xarxa distribuïda global formada per eco sistemes culturals, constituïts a la vegada per ciutats autosuficients. Autosuficiència compartida, amb intercanvis amb nodes de la xarxa propers, per gestionar sobrants i mancances. Interrelació nodal per compartir lliurament tot tipus de coneixements. Suposa apostar per una globalització del coneixement i una localització de la producció, utilitzant energies verdes renovables, que facin possible la plena ocupació i eviti les emigracions forçades.
admin
Administrador del Sitio
 
Mensajes: 5
Registrado: Vie, 15 Feb 2013, 12:08

Volver a AUTOSUFICIÈNCIA TERRITORIAL

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado

cron