Una primera aproximació

Una primera aproximació

Notapor admin » Mié, 20 Feb 2013, 08:06

Les lleis del mercat consideren el treball como una mercaderia que es valora d’acord amb els valors contraposats de l’oferta i la demanda. Malauradament aquesta mercaderia, anomenada ma d’obra, en el nostre país no pot competir econòmicament amb la ma d’obra d’altres països, molt més barata. Tampoc ho pot fer, amb l’existència d’una majoria de sistemes productius de molt baix valor afegit que no tenen sortida en el camp de l’exportació.

La constatació d’aquesta realitat pronostica un atur estructural que difícilment baixarà del 15%. Davant d’aquesta situació tan negativa, la plena ocupació s’ha convertit en una fita important per aconseguir i assegurar la supervivència d’una societat desgavellada, que ha perdut la brúixola de navegar i no se sap on i quan pot naufragar.

La proposta del moviment sènior per la plena ocupació, sense inicialment cercar-ho, ha acabat assumint els mateixos plantejaments, que abans de la guerra civi,l van posar en marxa els nostres progenitors. Es tracta del cooperativisme i l’autogestió, tot i que avui dia amb unes clares diferències. En aquests moments disposem d’energies verdes renovables que possibiliten l’assoliment de l’energia necessària produïda en entorns locals. També es compta amb xarxes socials distribuïdes que permeten gaudir de forma gratuïta de la informació i coneixements més avançats.

La proliferació de bancs de temps persegueix entre d’altres finalitats, convertir-se en una espècie d’escoles bressol necessàries, per l’aprenentatge de l’autogestió i la vida comunitària.
admin
Administrador del Sitio
 
Mensajes: 5
Registrado: Vie, 15 Feb 2013, 12:08

Volver a PLENA OCUPACIÓ

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado

cron